Kalaja e Gjirokastrës është një fortesë e madhe e vendosur në faqen e kodrës përmbi qytet. Ajo është ndërtuar në gjysmën e dytë të shekullit të XIII-të. Për ta vizituar të gjithë sipërfaqen e saj, nëse jeni të ngeshëm, mund të harxhoni 1.5 deri në 2 orë. Rruga që do t’ju çojë në kala nis nga “Qafa e Pazarit”, në pjesën e vjetër, dhe ngjitet ngadalë përgjatë një kalldrëmi me disa dredha. Është një rrugë shumë e këndshme, e cila do t’ju ofrojë një pamje të mrekullueshme të qytetit.

Advertisements